Първа визита

Първичен преглед
Първоначалният преглед е важен както за прецизното диагностициране, така и за установяване на честни, задълбочени и ефикасни взаимоотношения.
Диагностичната ни апаратура е на високо ниво.
Нашите лекари си сътрудничат както помежду си, така и с външни партньори, включително Интернет консултации.
Наше задължение е да Ви предоставим цялата информация за Вашето състояние, последващо лечение и възможни алтернативи.
Ще Ви демонстрираме сходни случаи и ще визуализираме ефекта от лечението.
Като наш пациент имате право да изисквате максимума, който позволява състоянието Ви.

Спазваме пълна конфиденциалност на информацията получена от Вас и за Вас.

Първа визита на дете в дентален кабинет.
Всеки родител обича своето малко съкровище и иска за него всичко да е както трябва. Затова то се среща с правоспособни лекари още при появата си на бял свят. Медицината на XXI. век убедително доказва, че профилактичното поведение е правилният подход за подрастващия организъм. Редовно водим детето на профилактични прегледи и ваксинации. За съжаление го оставяме да се срещне с денталния лекар едва когато вече ни е „изненадал” някакъв проблем. Оправдания затова винаги се намират – от липсата на време( Нима има нещо по-важно от здравето?!), до онази позната до болка тирада какви неприятни първи срещи са имали настоящите родители със стоматологичната машинка. Бъдете отговорни родители и заведете наследника си за първи път на стоматологичен преглед планово и без да има проблем.

Поговорете предварително с денталния лекар – какво да очаквате и как да го подготвите за тази първа визита. Основното, което се казва на такива съвестни родители, е да се опитат да не пречат. Забравете изразите – „там няма да боли”, „няма нищо страшно”. Много е важна Вашата собствена положителна нагласа. Ако се притеснявате от стоматологичния кабинет, изпратете детето с някой спокоен роднина. Обяснете на мъника, че отивате да се запознае с денталния лекар. Вземете някоя любима играчка, за да са двама на стола. Създайте му представа за игра.

Всички възрастни ходят на такива прегледи. Малките бебетата не ходят на зъболекар, но поотрастналите деца - посещават периодично. Можете да обясните предварително, че в този кабент ще види много интересни неща, които другаде не е срещало. Важно е, когато попаднете в стоматологичния кабинет да оставите денталния лекар да води разговора и да контролира ситуацията, да се запознае с вашето дете, да му разкаже под формата на игра за случващото се там.

Първата визита обикновено е посветена само на запознаване с новото място- странно и интересно за него. Стимулирайте детето да разказва какво се случва при стоматолога след посещение. Особено добре се вписват децата в ролята на по-знаещи пред връстниците си- използвайте го за да укрепите положителната му самооценка.

Не се опитвайте да подкупите детето с някакви малки подаръци, така лесно прозира неувереността на родителя. Не заплашвайте – логичните доводи са на светлинни години от детската главица , а имат краткотраен ефект.

При второто посещение може да се стигне до по-съществена работа . Обикновено тогава приканваме родителя да остане в приемната. Не се втурвайте при всеки звук – дайте възможност на детето си да се почуства голямо. Отново го питайте подробно да Ви разкаже какво е ставало за да му засвидетелствате колко е важно случилото се. Прекрасно е да дадете на детето да играе на стоматолог. Малко брашно и капка вода чудестно имитират циментите ,които бърка лекаря за да направите пломба на любимата кукла или количка. При всеки удобен повод хвалете пред възрастни и приятлчетата колко добре се е справил вашият наследник .

Пожелаваме успех в поредното изпитание за всеки съвестен родител!